Aizvadīta pēdējā 11.Saeimas sasaukuma sēde (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien aizvadīta pēdējā 11.Saeimas sasaukuma sēde, kas noslēdzās ar kopīgu fotografēšanos. No tribīnes tika teikti pateicības vārdi kolēģiem par kopīgo darbu, aplausi atskanēja, kad tika paziņots, ka visi sēdes jautājumi izskatīti un sēde beigusies.

11.Saeimas deputāti svinīgi nofotografējās Sēžu zālē. Atsevišķi tika fotografētas arī frakcijas.

Bijušais Valsts prezidents un 11.Saeimas deputāts Valdis Zatlers ceturtdien pēc sēdes atzina, ka kopumā garastāvoklis ir labs, bet noskaņojumu nedaudz sabojājis sēdē noraidītais priekšlikums palielināt ministru algas.

«Viss bija labi, tikai ministriem pie algas nepielika.

Saeimai vajadzēja saņemties, un to izdarīt, jo tas nav darīts 12 gadus. Domāju, ka reti kādam cilvēkam vai amatam Latvijā nav paaugstināta alga pēdējo 12 gadu laikā. Mēs tā vīzdegunīgi izturamies pret tiem, kam ir ļoti liela atbildība. Politiķiem, kas balsoja pret, acīmredzot ir citi ienākumi. Tas izveidoja tādu mazu darvas pili,» sacīja eksprezidents.

Jau ziņots, ka pēc ilgām debatēm Saeima ceturtdien noraidīja priekšlikumu palielināt premjera un ministru atalgojumu. Par balsoja 35 deputāti, 42 bija pret, savukārt četri balsojumā atturējās.

11.Saeima tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pēc 10.Saeimas atlaišanas, un savu darbību tā sāka 2011.gada rudenī.

Jau ziņots, ka 12.Saeima uz pirmo sēdi pulcēsies 4.novembrī. Saskaņā ar Satversmi jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā, kad arī izbeidzas iepriekšējās Saeimas pilnvaras. 12.Saeimas vēlēšanas notika 4.oktobrī.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu