Pret tiesnesi Bulu ierosināta vēl viena disciplinārlieta (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesi Raimondu Bulu ierosināta vēl viena disciplinārlieta, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja SEB ārējās komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Martinsone, «SEB līzings» ir saņēmis Tieslietu ministrijas vēstuli par to, ka, pamatojoties uz tieslietu ministra rīkojumu, ir ierosināta disciplinārlieta pret Bulu. «Tieslietu ministrs šādu lēmumu ir pieņēmis, izvērtējot «SEB līzinga» iesniegumu un konstatējot, ka pastāv apstākļi, kas liecina par iespējamu pārkāpumu tiesneša Bula rīcībā,» norādīja Martinsone.

Pieteikums Tieslietu ministrijā tika saņemts 25.septembrī par Bula rīcību, kādā lietā neatstatot sevi un nepieņemot «SEB līzinga» pārstāvja pieteikto noraidījumu.

Tikmēr Tiesnešu disciplinārkolēģija 24.oktobrī lēma Bulam kā disciplinārsodu piemērot rājienu. Viena disciplinārlieta bija ierosināta pēc tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) rīkojuma par Tiesnešu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu, un par tiem pašiem apstākļiem ar apgabaltiesas priekšsēdētāja lēmumu ierosināta disciplinārlieta pret minēto tiesnesi par tīšu likuma pārkāpumu tiesas lietas izskatīšanā.

Bērziņš disciplinārlietu bija ierosinājis AS «Swedbank» sūdzības dēļ. Kā iepriekš pastāstīja bankas pārstāvis zvērināts advokāts Indulis Balmaks,

tiesnesis Buls, izskatot lietu, kurā viens no dalībniekiem ir banka, nepieņēma viņam pieteikto noraidījumu.

Buls izskatījis pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu lietā, kur atbildētājs ir «Swedbank». Kā sacīja advokāts, pats Buls ir iesūdzējis tiesā «Swedbank» par goda un cieņas aizskaršanu, no bankas prasot 14 200 eiro lielu kompensāciju. Pirmā instance tiesneša prasību noraidīja, bet tiesvedība vēl turpinās. Balmaks norādīja, ka arī šajā lietā viņš bija «Swedbank» pilnvarotais pārstāvis.

«Fakts, ka tiesnesis šo lietu skatīs, ir skandāls,» piebilda Balmaks. Advokāts norādīja, ka Buls, nepieņemot sev pieteikto noraidījumu, argumentējis, ka viņš ir «cilvēks, kurš dzīvē ievēro kristīgās vērtības», tāpēc tiesnesis varot skatīt šo lietu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu