Pabeigti konservācijas darbi Zolitūdes traģēdijas vietā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zolitūdes traģēdijas teritorijā, Priedaines ielā 20, pabeigti demontētā veikala ēkas pazemes stāva un blakus esošās dzīvojamās ēkas konservācijas darbi, informēja Rīgas domē.

Kā skaidroja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji šodien apsekoja teritoriju un secināja, ka visi konservācijas darbi ir veikti. Būvvaldē pašlaik tiek gatavots akts, kas pirmdien tiks parakstīts.

Kā ziņots, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas lēmums paredzēja, ka līdz šā gada 1.oktobrim teritorijas līdzīpašniecei SIA «Homburg Zolitude» jānostiprina būves konstrukcijas, jānovērš laikapstākļu radītie bojājumi, jānostiprina ēkas fasāde, jārūpējas par ugunsdrošību u.c., kā arī jānovērš nepiederošu personu iekļūšana un uzturēšanās objektā. 1.oktobra apsekošanā secināts, ka darbi vēl nav pabeigti, tādēļ izpildes termiņš ticis pagarināts līdz 31.oktobrim.

Burovs arī iepriekš informēja, ka ilgāku laiku aizņems teritorijas labiekārtošanas darbi, kas varētu tikt pabeigti līdz nākamā gada 1.aprīlim.

Kā ziņots, mazumtirgotāja SIA «Maxima Latvija» septembra sākumā pabeigusi sagruvušā Zolitūdes veikala teritorijas sakārtošanas darbu pirmo posmu, demontējot atlikušo veikala ēkas virszemes daļu un teritoriju attīrot no būvgružiem.

SIA «Homburg Zolitude», kas ir Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs, pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu. Uzņēmumam piederēja jumta virsējā daļa Priedaines ielā 20, kā arī pieder pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir SIA «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam SIA «Maxima Latvija».

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu