Netālu no Latvijas ūdeņiem konstatēts Krievijas zemūdeņu atbalsta kuģis (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējuši Krievijas bruņoto spēku «Kashtan» klases zemūdeņu atbalsta kuģi, informēja NBS. Kuģis pamanīts 18 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem.

Jau ziņots, ka vakar septiņu jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki pamanīja «Stereguschiy» klases fregati «Stoikiy» un «Tarantul» klases korveti. Savukārt NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu robežas konstatēja daudzfunkcionālo iznīcinātāju «Su-27» un transporta lidmašīnu «Il-76». Līdz ar to kopumā pie Latvijas ūdeņu robežas šonedēļ manīti 16 Krievijas militārie lidaparāti.

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes. NBS netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem naktī uz 6.oktobri pamanījuši nelielu zemūdeni, kas no dzelmes tika iecelta Krievijas bruņoto spēku kuģī. Latvijas Aizsardzības ministrijai nav zināms, vai šādas zemūdenes ir Krievijas pastāvīgajā bruņojumā un kādas funkcijas tā veikusi netālu no Latvijas ūdeņiem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu