Robežsargi aiztur četrus afgāņus un 14 vjetnamiešus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divu dienu laikā Valsts robežsardzes amatpersonas par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēja divus Latvijas pilsoņus, kuri pārvadāja četrus Afganistānas pilsoņus, un četrus Latvijas valsts piederīgos, kuri pārvadāja 14 Vjetnamas pilsoņus.

Viļakas pārvaldes robežsargi 29.oktobra pēcpusdienā, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, uz ceļa Žīguri-Katleši apturēja kāda Latvijas pilsoņa vadīto automašīnu un konstatēja četrus Afganistānas pilsoņus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Tuvākajā apkārtnē saistībā ar personu nelikumīgu pārvietošanu tika aizturēts arī otrs Latvijas pilsonis.

Savukārt naktī no 30. uz 31.oktobri Daugavpils pārvaldes robežsargi uz ceļa Zilupe-Šķaune apturēja divas automašīnas, ar kurām pārvietojās viens Latvijas pilsonis un trīs Latvijas nepilsoņi. Vienā no automašīnām tika konstatēti 14 Vjetnamas pilsoņi, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Abos gadījumos pret Latvijas valsts piederīgajiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sākti kriminālprocesi.

Par «zaļās» robežas šķērsošanu šogad aizturētas jau 107 personas, no tām 70 Vjetnamas pilsoņi, 12 Afganistānas, 11 Irākas, četri Latvijas, četri Krievijas, trīs Baltkrievijas, divi Gruzijas un viens Lietuvas pilsonis, savukārt par personu pārvietošanu robežsargi aizturējuši septiņus Latvijas valsts piederīgos, trīs Krievijas un trīs Kirgizstānas pilsoņus.

Pērn par «zaļās» robežas šķērsošanu kopā aizturētas 65 personas, no tām 49 bija trešo valstu pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu