No prāmja «Isabelle» evakuē sievieti, kurai sākušās dzemdības (59)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne / LETA

No prāmja «Isabelle» naktī uz sestdienu evakuēta kāda sieviete, kurai sākušās dzemdības, informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēmis informāciju no Zviedrijas meklēšanas glābšanas un koordinācijas centra (MRCC Gēteborga), ka uz pasažieru prāmja «Isabelle», kas devies no Stokholmas uz Rīgu, sievietei sākušās dzemdības.

Nekavējoties izsludināta trauksme Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, krasta apsardzes kuģim KA-14 «Astra» un Igaunijas apvienotajam glābšanas centram.

Biezās miglas dēļ Latvijas helikoptera droša pacelšanās un nolaišanās nebija iespējama. Ņemot vērā sievietes stāvokli, pieņemts lēmums veikt sievietes evakuāciju ar Igaunijas helikopteru. Krasta apsardzes kuģis KA-14 «Astra» un mediķi veica atbalsta funkciju.

Krasta apsardzes dienests informēja, ka sieviete piedzemdējusi meitiņu uz helikoptera borta, kas bija ceļā no prāmja «Isabelle» uz Tallinas slimnīcu. Māte un meita jūtas labi un atrodas Tallinas slimnīcā.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu