KNAB Politikas plānošanas nodaļu un sekretariātu vadīs Strīķeris un Priedīte (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reorganizācijas rezultātā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Politikas plānošanas nodaļas un sekretariāta vadītājiem kļuvuši Alvils Strīķeris un Māra Priedīte, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Strīķeris līdz šim bija Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists, bet Priedīte KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka palīdze. Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» šovasar ziņoja, ka Strīķeris bija viens no vērtētājiem pret kolēģiem rosinātajās disciplinārlietās. Viņa ārpusdarba aktivitāte ir muzicēšana, un lielākā daļa dziesmu tekstu satur necenzētus vārdus.

Savukārt Priedītes vārds izskanējis saistībā ar to, ka viņa darbojās komisijā, kas gada sākumā vērtēja toreizējās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes darbu un tā rezultātus.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredzēja likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo sekretariātu. Tāpat rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks ar savu rīkojumu saviem padotajiem uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

Vairāk nekā 30 KNAB darbinieki bija saņēmuši uzteikumu, un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

KNAB priekšnieks Kurpniecei skaidrojis, ka citu amatu nav iespējams piedāvāt, jo viņai nav pabeigtas augstākās izglītības tiesību zinātnēs un viņas darbs iepriekš ticis zemu novērtēts.

Uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem bija jāizlemj, vai palikt KNAB vai arī turpināt karjeru citā darbavietā. Pamest KNAB nolēma sešas amatpersonas, tostarp Kurpniece.

Uz Politikas plānošanas nodaļas, sekretariāta un Juridiskās nodaļas vadītāja amatiem tika izsludināti slēgtie konkursi. Divām šīm struktūrvienībām vadītāji ir izvēlēti, savukārt viens noslēdzās bez rezultāta.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu