Latvijas ķirurgi pirmo reizi veikuši pilnu auss rekonstrukciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Mikroķirurģijas centrā Latvijas mediķi pirmo reizi veikuši pilnu auss rekonstrukciju, informēja Mikroķirurģijas centra pārstāve Lauma Zommere.

Operāciju veica mikroķirurgs Dzintars Ozols un plastikas ķirurgs Kārlis Vērdiņš. Līdz šim šādas operācijas Latvijā bija veikuši vien rietumu valstu speciālisti.

Pacients bija cietis elektroapdegumā pirms vairākiem gadiem,

kā rezultātā zaudējis kreiso roku un labo ausi, sacīja Zommere.

Viņa skaidro, ka pilnas auss rekonstrukcija ir sarežģīta vairāku posmu operācija, kuras laikā auss tiek izveidota no ribas skrimšļa. Gan iegūtu, gan iedzimtu auss defektu rekonstrukcija ir sarežģīta, bet ar prognozējamu labu rezultātu. Līdz šim Mikroķirurģijas centrā bija veiksmīgi veiktas daļējas auss rekonstrukcijas.

Pirms desmit gadiem Mikroķirurģijas centrā viesojās plastikas ķirurgs no Kirgizstānas, kurš veica ausu rekonstrukcijas paraugoperācijas un mācīja šo tehnoloģiju Latvijas ārstiem. Pa šo laiku iepriekšminētie ārsti ir pilnveidojuši savas zināšanas pie vadošajiem auss rekonstrukcijas speciālistiem Eiropā.

Pasaulē šādas operācijas tiek veiktas lielākoties lielos medicīnas centros.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu