Kā nodrošināt būvdarbu kvalitāti un mūsdienu standartus?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem jaunajam būvniecības regulējumam ir nodrošināt būvju un būvdarbu kvalitāti atbilstoši mūsdienu standartu prasībām. 2014.gada 1.oktobrī stājās spēkā jaunais Būvniecības likums kopā ar normatīvo aktu paketi, kas turpmāk noteiks kārtību, kā Latvijā taps būves. Kā Latvija var nodrošināt kvalitāti un mūsdienu standartus būvniecībā?

Šogad konferences mērķis ir satikties vietējiem un ārvalstu nozares ekspertiem, lai dalītos savā pieredzē par kvalitātes prasībām būvēm un normatīvo regulējumu turpmākai ilgtspējīgas būvniecības nodrošināšanai Latvijā.

Aptauja konferences "Kvalitāte būvniecībā" ietvaros

Konference tiks translēta arī interneta vidē divās valodās (latviešu un angļu), tādējādi nodrošinot bezmaksas pieejamību visiem interesentiem.

Būves kvalitātes līmeņa celšana ir viena no aktualitātēm, kuru Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome iezīmēja 2013.gada 20.novembra konferencē par būvniecības kvalitātes nodrošināšanu Latvijā. Tomēr, ņemot vērā ierobežotos resursus, tā bija maksas konference ar ierobežotu pieejamību plašākai auditorijai.

Šogad Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome, izmantojot Amerikas latviešu apvienības iniciatīvu, organizē starptautisku konferenci par būvniecības kvalitātes jautājumiem. Tā tiks translēta interneta vidē divās valodās (latviešu un angļu), tādējādi nodrošinot bezmaksas pieejamību visiem interesentiem. Būves kvalitātes līmeņa celšana ir viena no aktualitātēm, kuru Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome iezīmēja 2013.gada 20.novembra konferencē par būvniecības kvalitātes nodrošināšanu Latvijā. Tomēr, ņemot vērā ierobežotos resursus, tā bija maksas konference ar ierobežotu pieejamību plašākai auditorijai.

Zīmīgi, ka šī būs pirmā šāda līmeņa konference Latvijā un turpmāk tiks organizēta katru gadu tieši novembrī, tādējādi atgādinot par 2013. gada traģiskajiem notikumiem nozarē, kuru tiešs cēlonis bija kvalitātes trūkums.

KONFERENCES MĒRĶIS

Satikties vietējiem un ārvalstu nozares ekspertiem, lai dalītos savā pieredzē par kvalitātes prasībām būvēm un normatīvo regulējumu turpmākai ilgtspējīgai būvniecības nodrošināšanai Latvijā.

Konferences uzdevums būs izcelt nepieciešamos uzlabojumus normatīvos un būvniecības praksē, kas ļaus nodrošināt šodienas starptautisko standartu prasībām atbilstošu izpildījumu būvniecības dalībniekiem.

KONFERENCE NOTIEK

2014. gada 20. novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē Āzenes ielā 12/1, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu