Nevēlamā persona no Krievijas Simonovs jau atpakaļceļa lidmašīnā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šodien Rīgā bija paredzēta starptautiskā mediju kluba «Formāts A3» rīkota tikšanās ar Krievijas proputinistisko politologu, Krievijas Nacionālās enerģētikas drošības fonda ģenerāldirektoru Konstantīnu Simonovu par tēmu «Gāzes karš». Tomēr šodien viņu iekļāva tā sauktajā melnajā sarakstā, un patlaban viņš atrodas jau lidmašīnā, kurai jāizlido uz Maskavu, tā aģentūrai «RIA Novosti» ziņo pasākuma organizatore Rita Troškina.

Troškina sašutusi - šis esot pirmais šāds gadījums, kad kāds kluba biedrs iekļauts melnajā sarakstā.

Pēc viņas teiktā, piektdienas rītā Simonovs veiksmīgi bija ieradies Latvijā ar lidmašīnu, izgājis visas pasu kontroles, piedalījies intervijās dažiem vietējiem masu medijiem, devies pusdienot, kad pie viņa pienākuši valsts dienestu pārstāvji, laipni izskaidrojot situāciju un palūdzot atstāt šo valsti.

Troškinai neesot informācijas par iemesliem, kāpēc Simonovs iekļauts «melnajā sarakstā».

Jau iepriekšējā šā kluba sanākšana notika ar videokonferences starpniecību, jo vienu no tā viesiem - arī Kremli atbalstošu politologu Sergeju Mehejevu - Somija izraidīja no savas valsts. Tam par iemeslu bija fakts, ka Lietuva Mehejevu bija iekļāvusi to personu sarakstā, kam liegta iebraukšana Eiropas Savienībā.

Sūdzību nosūta izskatīšanai EDSO

Krievija prasa organizācijai starptautisku izmeklēšanu. Tiek uzsvērts, ka konkrētais incidents ir starptautisko humāno tiesību pārkāpums un cilvēku brīvas pārvietošanās pārkāpums un ka tiek gaidīta tūlītēja izmeklēšana, raksta aģentūra Itar-tass.

Mediju klubs «Formāts A3» nonācis Drošības policijas redzeslokā

DP secinājusi, ka «Formāts A3» organizēto pasākumu dalībnieki mēdz novirzīties no sākotnēji pieteiktajiem diskusiju jautājumiem un

sarunas tiek fokusētas uz Latvijas iekšpolitikas pretrunīgajiem jautājumiem,

uz Latvijas dalības starptautiskajās organizācijās nozīmes mazināšanu, krievu kultūras un valodas nozīmi, kā arī ģeopolitiku.

Mediju kluba «Formāts A3» uzaicinātais Simonovs uzskata, ka mūsdienu pasaules attīstību lielā mērā nosaka vajadzība pēc enerģētiskajiem resursiem un to pieejamība, jo visām ekonomiski attīstītām valstīm ir nepieciešami enerģētiskie resursi, kuru krājumi atrodas ārpus šo valstu teritorijas. Tāpat

viņš uzsver, ka Eiropai nav alternatīvas Krievijas gāzei,

tāpēc atteikšanās no alianses ar Krieviju nozīmē enerģētiskās, ekonomiskās, kā arī politiskās situācijas pasliktināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu