Pieaug cilvēku skaits, kuri svin Latvijas Republikas proklamēšanas dienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēdējos gados ir pieaudzis to cilvēku skaits, kuri 18.novembrī svin Latvijas proklamēšanas gadadienu, liecina «DNB Latvijas barometra» pētījums, kas veikts Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas priekšvakarā.

Kā informēja «DNB bankas» sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa, 43% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju atzina, ka 18.novembrī, svinot svētkus, apmeklē publiskus pasākumus, 38% seko līdzi svētku pasākumiem masu informācijas līdzekļos, bet 31% atbildēja, ka neatkarības svētkus svin mājās.

Svētkus vispār nesvinot 25% respondentu.

Salīdzinot ar aptauju, kas veikta pirms trim gadiem, redzams, ka ir palielinājies svētku svinētāju īpatsvars – 2011. gadā publiskus pasākumus apmeklēja 35% aptaujāto, svētku pasākumiem masu informācijas līdzekļos līdzi sekoja 36%, svinēja mājās 22%, bet svētkus vispār nesvinēja 34% respondentu.

«DNB Latvijas barometrs» ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu