Jaunsardzei plāno atļaut iegādāties un izmantot šaujamieročus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rekrutēšanas un jaunsardzes centram plānots atļaut iegādāties un savā darbībā izmantot ieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju, liecina trešdien valdībā izskatāmais likumprojekts.

Likumprojekta izstrādātāja Aizsardzības ministrija (AM) norāda, ka kopš obligātā dienesta atcelšanas Jaunsardze ir vienīgā jauniešu brīvprātīgā kustība, kuras mērķis ir jaunatnes izglītošana valsts aizsardzības jomā un pilsoniskās apziņas un patriotisma veicināšana.

Šaušana ir viens no pamatelementiem apstiprinātajā Jaunsargu mācību paraugprogrammā. Tāpat šaušana ir viena no pamatiemaņām, kas nepieciešama dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS), kā arī Zemessardzē. AM norāda, ka pilsoņu sagatavotība valsts aizsardzībai, tostarp šaušanas iemaņas, ir vitāli svarīga valsts drošības kontekstā. Tādējādi, lai Latvijas pilsoņus kaut vai daļēji sagatavotu savas valsts aizsardzībai, nepieciešams atbalstīt šaušanas sporta attīstību, jo nekādā citādākā veidā šobrīd jaunatnei nav saskares ar ieročiem un netiek veicināta interese par profesionālo militāro dienestu.

Tikmēr ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā ietvertā definīcija izslēdz iespēju Rekrutēšanas un jaunsardzes centram iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot ieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju. Tādējādi, lai nodrošinātu iespēju jaunsargu apmācības programmas ietvaros organizēt jaunsargiem nodarbības ar šaujamieročiem, Aizsardzības ministrija ir konstatējusi, ka nepieciešams izdarīt grozījumu likumā, nosakot, ka Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs var iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot šaujamieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju un organizēt treniņšaušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu