Iedzīvotāji: policija neko nedara ar bērnu vilinātājiem Ādažos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedzīvotāji publiskajā vidē norāda uz policijas bezdarbību saistībā ar aizdomīgajiem vīriešiem Ādažu novadā, kuri ar saldumiem un maziem kucēniem, iespējams, mēģina ievilināt automašīnā bērnus, novēroja aģentūra LETA.

Aģentūras LETA rīcībā ir kāda Ādažu iedzīvotāja elektroniskā pasta vēstule, kur viņš aicina Ādažos dzīvojošos «vīriešus un tētus savākties grupā un mēģināt izķert minētās personas, jo policija acīmredzot neko nav izdarījusi».

Tikmēr kādā ziņu portāla komentārā minētas trīs mašīnu markas un numuri, sakot, ka šie varētu būt minēto bērnu vilinātāju auto. Citos komentāros portāla lietotāji pauduši, ka viņu rīcībā ir noziegumos iesaistīto auto foto, bet policija joprojām nav rīkojusies.

Policijas darbinieki noliedz šādus pārmetumus

Ādažu Pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis pastāstīja, ka kopš vakardienas līdzīgas sūdzības par mēģinājumiem ievilināt bērnu svešā automašīnā nav saņemtas. Tāpat Feldmanis skaidroja, ka

policijā nav saņemta nekāda veida informācija

par iespējamām iesaistīto mašīnu markām vai krāsu.

Feldmanis arī pastāstīja, ka Ādažos - vietās, kur iedzīvotāji manījuši uzdarbojamies bērnu vilinātājus, - veikti reidi un caurbraucošo auto pārbaudes. Reidos konkrēta informācija par iespējamiem vainīgajiem netika konstatēta.

Policijas priekšnieks arī skaidroja, ka policijas darbinieki ir

informēti, ka Ādažu iedzīvotāji plāno «uz savu galvu» rīkot reidus,

lai notvertu bērnu vilinātājus. «Es gan neesmu drošs, vai šie cilvēki ir mēģinājuši painteresēties, ko policija dara šai sakarā, pirms teikt, ka nedara neko. Šī situācija ir

sarežģīta, jo mēs nezinām, ko meklēt, - netiek meklēta konkrēta persona.

Jāskatās, lai nesanāk tā, ka sadara lielas ziepes pret tiem, kas nav vainīgi, jo bērnu apdraudējums ir ļoti emocionāla tēma,» sacīja Feldmanis.

Jau ziņots, ka Ādažu Pašvaldības policijā saņemta informācija, ka Ādažos klīst aizdomīga izskata vīrietis ap 50 gadiem, pliku galvu, sirmu bārdu, iespējams, var būt arī ar cepuri un ģērbies tumšas krāsas jakā. Vairākiem bērniem viņš piedāvājis konfektes.

Tāpat saņemta informācija, ka ar pelēkas krāsas mazu kravas furgona automašīnu braucoši divi vīrieši bērniem piedāvā iekāpt transportlīdzeklī, lai apskatītos kucēnus. Vīrieši runā latviešu valodā, ir ap 30 līdz 40 gadus veci. Vienam ir īsi mati, bet otram - skūti.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins iepriekš pastāstīja, ka policija ir saņēmusi informāciju no Ādažu Pašvaldības policijas un bērnu vecākiem par to, ka bērni stāstījuši par aizdomīgām situācijām, kas vecākus darījušas bažīgus.

VP šo informāciju pārbauda sadarbībā ar pašvaldības policiju. Tāpat tiek veiktas, iespējams, aizdomīgu automašīnu pārbaudes.

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un par katru aizdomīgu situāciju ziņot Valsts policijai vai pašvaldības policijai. Tāpat likumsargi atgādina, ka nekādā gadījumā nedrīkst rīkoties uz savu roku un aizdomīgas personas aizturēt pašu spēkiem, bet uzreiz ir jāzvana Valsts policijai pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu