NEPLP atjauno apraides atļauju «Pro100TV Latvija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē, pamatojoties uz tiesas spriedumu, elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim SIA «Televīzijas kanāls Pro100TV» atjaunoja nacionālās televīzijas apraides atļauju televīzijas programmas «Pro100TV Latvija» raidīšanai.

NEPLP pārstāvji norāda, ka Augstākā tiesa šā gada 17.oktobrī atcēla iepriekšējā sastāva NEPLP 2011.gada 28.jūlijā pieņemto lēmumu par «Telekanāls Pro100TV» piešķirtās nacionālās apraides atļaujas anulēšanu.

Programmai «Pro100TV Latvija» apraides atļauja tika anulēta, jo «Televīzijas kanāls Pro100TV» gada laikā neuzsāka šīs programmas raidīšanu.

«Televīzijas kanālam Pro100TV» ir jāievēro Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā paredzētās prasības attiecībā uz televīzijas programmu izplatīšanas teritoriju, programmas valodu, Eiropas audiovizuālo darbu apjomu, ieskaitot likumā noteikto kārtību iekļaušanai bezmaksas virszemes apraidē, teikts NEPLP paziņojumā.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa šī gada 25.septembrī no izskatīšanas noņēmusi «Pro100TV» prasību pret NEPLP saistībā ar konkursiem par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajām televīzijām, kas nodrošinās bezmaksas virszemes apraidi visā Latvijā. Kā aģentūrai LETA paskaidroja tiesā, lieta 25.septembrī netika skatīta, jo ir iesniegtas blakus sūdzības.

Tāpat ziņots, ka «Pro100TV» plānoja prasīt NEPLP atlīdzināt televīzijai nodarītos zaudējumus vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā. Šādai rīcībai pamatojums esot attiecīgs tiesas nolēmums.

Kā informēja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja sekretāre Mareta Pribila, apgabaltiesa pērn 20.decembrī apmierināja «Pro100TV» pieteikumu, atceļot NEPLP 2011.gada 28.jūlija lēmumu, ar kuru anulēta «Pro100TV» izsniegtā nacionālās apraides atļauja no lēmuma pieņemšanas dienas.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Televīzijas kanāls Pro100TV» pērn apgrozīja 542 178 eiro un nopelnīja 872 eiro. Uzņēmums dibināts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 142 287 eiro. «Televīzijas kanāls Pro100TV» pilnībā pieder Ludmilai Vederņikovai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu