Ringolds Balodis varētu vadīt Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «No sirds Latvijai» deputāts Ringolds Balodis varētu vadīt Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju. Balodis pauda gatavību ieņemt komisijas priekšsēdētāja amatu, ja viņa kandidatūra tiks izvirzīta.

Deputāts uzskata, ka pieredze galvenā valsts notāra amatā palīdzētu novest komisijas darbu līdz rezultātam. «Bieži komisijas noslēgušās ne ar ko. Darbs komisijas vadītāja amatā būtu pārbaudījums un izaicinājums,» viņš sacīja.

Viņa kandidatūru komisijas vadītāja amatam sola atbalstīt koalīcijā esošās partijas «Vienotības», Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī Nacionālās apvienības (NA) deputāti. Savukārt Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) un «Saskaņai» esot savi kandidāti priekšsēdētāja krēslam.

Uzņemties vadīt komisiju gatava arī «Saskaņas» pārstāve Regīna Ločmele-Luņova, kura vada traģēdijā cietušo un viņu tuvinieku biedrību «Zolitūde 21.11.». Vairāki deputāti aģentūrai BNS norādīja, ka viņas kandidatūru neatbalstīs interešu konflikta dēļ. Ločmele-Luņova pauda nožēlu par šādu deputātu viedokli un norādīja - ja viņa ieņemtu komisijas priekšsēdētājas amatu, atalgojumu ziedotu biedrībai.

Komisija uz pirmo sēdi, kurā tiks ievēlēts tās priekšsēdētājs un vietnieki, varētu sanākt nākamajā ceturtdienā, 27.novembrī.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka darbam parlamentārās izmeklēšanas komisijā saistībā ar «Maximas» traģēdiju Zolitūdē tiks deleģēti Ingūna Rībena, Kārlis Krēsliņš (NA), Juris Vectirāns, Kārlis Seržants (ZZS), Arturs Kaimiņš, Mārtiņš Šics (LRA), Inguna Sudraba, Ringolds Balodis («No sirds Latvijai»), Ints Dālderis, Aleksejs Loskutovs («Vienotība»), kā arī Regīna Ločmele-Luņova un Zenta Tretjaka («Saskaņa»).

Komisija izvērtēs traģēdijas cēloņus un turpmākās darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldības darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām traģēdijas seku novēršanā.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» pērn 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Šogad aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību «Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu