Īslaicīgi nebūs pieejamas vairākas Gaismas pils lasītavas un krājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saistībā ar telpu pielāgošanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē vajadzībām turpmāko dienu laikā lasītājiem īslaicīgi nebūs pieejamas vairākas Gaismas pils lasītavas un to krājuma daļas.

Kā informēja Latvijas Nacionāls bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts, sākot ar rītdienu, 21.novembri, uz bibliotēkas 3.stāvu pakāpeniski pārcelsies atsevišķas lasītavas un to krājuma daļas. Šobrīd tiek veikta mēbeļu izjaukšana un pārvietošana no bibliotēkas mezonīna un 2.stāva publiskās zonas uz augšējiem stāviem.

21.novembrī, 22.novembrī un 23.novembrī lasītājiem nebūs pieejama Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, bet 25.novembrī slēgta būs Uzziņu un informācijas centra «Jāņa Pāvila II lasītava», kā arī Jaunākās periodikas un Periodikas lasītavas.

24.novembrī LNB būs slēgta, jo notiks Spodrības diena.

Jaunuzceltā LNB ēka - Gaismas pils - kļūs par vienu no Latvijas prezidentūras atpazīstamības simboliem. Prezidentūra ir iespēja bibliotēkai apliecināt savu spēju būt ne tikai nācijas intelektuālās atmiņas un zināšanu krātuvei, bet arī jaunas pieredzes un kultūru mijiedarbības vietai.

Lai informētu par Gaismas pili un tās nozīmi prezidentūras laikā, ir sagatavots informatīvs videomateriāls «Latvijas Nacionālā bibliotēka - Latvijas prezidentūras mājas» latviešu un angļu valodā. Šo materiālu iespējams noskatīties video koplietošanas vietnē «Youtube».

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies no 2015.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 30.jūnijam. Tās pasākumu nodrošināšanai tiks izmantotas telpas četros LNB stāvos - -1., 1., mezonīna un 2.stāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu