Zolitūdes traģēdijas piemiņas pastmarkas mainīs pret ziedojumiem piemiņas grāmatai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņai veltītās pastmarkas, kuras nebūs pieejamas pārdošanā, tiks mainītas pret ziedojumiem piemiņas grāmatai.

Biedrības «Zolitūde 21.11.» pārstāve Regīna Ločmele aģentūrai LETA skaidroja, ka gan pastmarkas, gan arī aploksnes, kas ir izstrādātas pēc traģēdijā bojā gājušās jaunās mākslinieces Dainas Skadmanes dizaina motīviem, izveidotas, lai pieminētu traģēdijas upurus. Skadmanes instalācijas «Egle vējā» dizains papildināts ar putnu attēliem, kas simbolizē bojāgājušo dvēseles, norādīja Ločmele.

Valsts prezidents Andris Bērziņš, piedaloties pastmarku, aploksnes un zīmoga atklāšanas pasākumā, pirmo simbolisko pasta sūtījumu adresējis Latvijas Mākslas akadēmijai, kur savulaik studējusi Skadmane. Bērziņš uzsvēris, ka tādā veidā viņš vēloties saglabāt akadēmijas bijušās studentes piemiņu.

Biedrība pirmās vēstules kā pateicību par izrādīto atbalstu sūtījusi prezidentam, kā arī Latvijas Pastam.

Ločmele skaidroja, ka piemiņas grāmatā, kuru plānots izdot nākamajā gadā, tiks iekļauti piemiņas stāsti, kā arī detalizēts notikuma izklāsts, atklājot tos cilvēkus, kuri steigušies palīdzēt cietušajiem jau pirmajās negadījuma minūtēs un kuriem nav piešķirti ne ordeņi, ne citas pateicības.

Aploksnes izdotas 800 eksemplāru tirāžā, savukārt pastmarku skaitu biedrība neatklāj.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu