VUGD: sabiedrības attieksme pret savu drošību ir mainījusies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrības attieksme pret savu drošību pēc traģēdijas Zolitūdē ir mainījusies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

«Ir pamainījusies sabiedrības attieksme pret savu drošību, un nav vairs iedzīvotāji tik skubināmi pamest ēku, ja ir atskanējusi ugunsdzēsības signalizācija,» viņš atzina.

Tomēr VUGD pārstāvis arī norādīja, ka varētu gaidīt labāku attieksmi, jo joprojām jūtams, ka daudzi cilvēki nelasa presi, neskatās televīziju un neuztver, ko VUGD viņiem vēlas teikt.

Arī statistikas dati apliecinot cilvēku modrības palielināšanos.

«Ja pirms Zolitūdes bija vidēji septiņi izbraukumi mēnesī uz nostrādājušas signalizācijas gadījumiem, tad šobrīd ir 33,» teica Eklons, piebilstot, ka uzreiz pēc Zolitūdes bija 50-60 šādu izsaukumu. VUGD ierodoties notikuma vietā, cilvēki jau parasti ir evakuēti.

VUGD pārstāvis uzsvēra, ka atbilstoši grozījumiem likumos pašlaik arī individuālā atbildība par šādiem notikumiem ir palielinājusies.

«Viņiem ir gan pienākums, gan atbildība, ja neevakuējas,» paskaidroja Eklons.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» pērn 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku. Šogad aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību « Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu