Glābējiem uzlabojies sociālais nodrošinājums, bet ne algas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsdzēsējiem pēc Zolitūdes traģēdijas uzlabojies sociālais nodrošinājums, taču algas faktiski palikušas tādas pašas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

«Ugunsdzēsējiem tagad ir daudz lielāks sociālais nodrošinājums nekā bija līdz šim. Algas, par nožēlu, neko būtiski nav mainījušās,» viņš teica.

Tehnika, aprīkojums, ekipējums ir labā līmenī, taču nekas neesot mainījies ugunsdzēsēju glābēju sadzīvē. Sadzīves apstākļi dažās vietās esot pat satriecoši slikti, pastāstīja Eklons.

«Daudzi depo ir tādā stāvoklī, kā tie tika izremontēti 70.-80.gados pagājušajā gadsimtā.

Protams, viss ir novecojis» uzsvēra Eklons, norādot, ka ugunsdzēsēji pavada ilgu laiku šajās telpās.

Viņš atzina, ka vairākiem glābējiem pēc notikušā vajadzēja arī sniegt dažādu veidu palīdzību, lai viņi spētu atgriezties darba ierindā.

Eklons uzsvēra, ka ugunsdzēsēji glābēji pēc traģēdijas izjutuši lielu sabiedrības atbalstu. Pēc traģēdijas cilvēki nākuši klāt, pauduši līdzjūtību, atbalstu. Eklons uzsvēra, ka sabiedrības emocionālais atbalsts ir ļoti nozīmīgs. Jo ugunsdzēsēja darbs vairāk ir aicinājums.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» pērn 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku. Šogad aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību « Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu