Grišins: Zolitūdē «Maxima» deformācija bija sākusies divus gadus pirms traģēdijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zolitūdes traģēdijā sagruvušā lielveikala «Maxima» deformācijas procesi bija sākušies divus gadus pirms traģēdijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

«Esmu pārliecināts, ka izmeklēšanā būs pieejami dokumenti, kas apliecinās, ka deformācijas procesi sākušies divus gadus iepriekš,» viņš teica.

Grišins paskaidroja, ka izmeklētāji skatās plašāk,

kuri cilvēki jau šo divu gadu laikā to varēja konstatēt un novērst.

«Izmeklētāji, veicot procesuālās darbības, ir noskaidrojuši to personu darbību vai bezdarbību, kuras bija saistītas ar šīs celtnes ieceres radīšanu un realizēšanu dzīvē,» teica Grišins, atzīstot, ka celtne jau projektā bijusi bīstama.

Viņš informēja, ka izmeklētāji izdarījuši jau lielāko daļu procesuālo darbību, kas vērstas uz pierādījumu vākšanu un fiksēšanu, pašlaik process restaurēts tehniski, drīz arī ekspertīze nonāks izmeklētāju rokās.

VP pārstāvis neminēja konkrētu termiņu, tomēr pieļāva, ka

aizdomās turamo statusa piešķiršana neprasīs vairākus mēnešus,

uzsverot, ka policija ir pārliecināta, ka izdosies pierādīt vainu.

Grišins atzina, ka nenoliedzami aizdomās turamo lokā būs fiziskās personas, taču, ja būs pierādījumi, ka fiziskās personas darbojušās kādu juridisku personu interesēs, arī juridiskajām personā būs jāatbild.

Jau vēstīts, ka Grišins iepriekš norādīja, ka pirmstiesas izmeklēšana jau ir noslēguma stadijā, tiek gaidītas pēdējās ekspertīzes, lai lietu varētu nodot kriminālvajāšanai. Izmeklētājiem jau ir zināmas personas, kuras varētu būt vainojamas notikušajā traģēdijā. Kopumā kriminālprocesa laikā par tā dēvēto Zolitūdes traģēdiju nopratinātas vairāk nekā 400 personas, no kurām liela daļa nopratinātas arī atkārtoti. Par cietušajiem traģēdijā atzīti 105 cilvēki, kuriem gāja bojā tuvinieki. 58 cilvēkiem nodarīti miesas bojājumi, bet 49 - morāls un materiāls kaitējums.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» pērn 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku. Šogad aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību « Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu