Jau kopš agra rīta Zolitūdē traģēdijas vietā noliek svecītes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Jau pašā rīta agrumā ļaudis Zolitūdes traģēdijas vietā, kur agrāk bija veikals «Maxima», nolika svecītes, mīļlietiņas un ziedus, pieminot pirms gada bojāgājušos un cietušos.

Zolitūdes traģēdijas vietā cilvēki ar ziediem un svecēm piemin negadījuma upurus, novēroja aģentūra LETA.

Piemiņas vietā pie žoga, kas norobežo lielveikala stāvlaukumu no sagruvušās ēkas, izkārts Latvijas karogs, vairākās rindās izvietoti ziedi, sveces, bojā gājušo cilvēku fotogrāfijas un mīkstās rotaļlietas. Pati traģēdijas vieta apsnigusi gluda, balta, un žogs to nodala no cilvēkiem un stāvlaukuma.

Ar ziediem un svecītēm nāk gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gadagājuma cilvēki, kas kopā atceras pirms gada notikušo, kā arī skolēnu grupiņas. Daudzi cilvēki negadījuma vietā ierodas vieni paši.

Cilvēku plūsma ir nepārtraukta. Cilvēki, pieejot pie žoga, noliek svecītes un ziedus, uz brīdi apstājas, padomā un dodas tālāk.

Paralēli noris gatavošanās piemiņas brīdim, kas traģēdijas vietā notiks plkst.17.30.

Prezidents: Zolitūdes traģēdija daudzus piespieda domāt

Pirms gada notikusī nelaime Zolitūdes lielveikalā «Maxima» daudzus cilvēkus piespieda domāt, lai saglabātu sevi un savus tuvākos, tā šorīt pēc ziedu nolikšanas traģēdijas vietā Latvijas Televīzijai atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Valsts pirmā persona izteica visdziļāko līdzjūtību traģēdijā bojāgājušo cilvēku piederīgajiem un uzslavēja viņu noderīgo darbu, pēc nelaimes palīdzot izvērtēt notikušo un skaidri aicinot rīkoties. «Viņiem ir šīs tiesneša tiesības vislielākajā mērā,» uzskata prezidents.

Bērziņš pauda pārliecību, ka Saeimā izveidotās Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs varētu nest pozitīvus rezultātus.

Prezidents domā, ka gada laikā kopš Zolitūdes traģēdijas Latvijas sabiedrība ir mainījusies. «Protams, ne visi, bet tie, kas domā par savu nākotni, noteikti [ir mainījušies],» atzina Bērziņš.

Kā ziņots, šodien aprit gads, kopš Zolitūdes lielveikalā «Maxima», sabrūkot jumta konstrukcijām, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī paši glābēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu