Zolitūdē emocionālā gaisotnē noticis piemiņas brīdis traģēdijas upuriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

Jau no paša agra rīta, vēl tumsā, Zolitūdes traģēdijas vietā cilvēki ar ziediem un svecēm piemin negadījuma upurus. Pati traģēdijas vieta apsnigusi gluda, balta, un žogs to nodala no cilvēkiem un stāvlaukuma. Šobrīd tur jau beidzies piemiņas brīdis tiem, kas pirms gada aptuveni šai laikā tika ievainoti vai aprakti dzīvi zem lieliem, smagiem betona bluķiem, tomēr ik pa brīdim cilvēki pienāk un noliek svecītes vai ziedus.

Īsi pirms oficiālā piemiņas pasākuma traģēdijas vietā ir pulcējušies aptuveni 400 cilvēki, gar nožogojumu visā tā garumā ir iedegtas svecītes un vietām ir novietoti arī Latvijas valsts karogi. Piemiņas vietas apkārtnē ir ierobežota satiksme un kārtību uzrauga aptuveni 20 policistu. Ir ieradušies arī vairāki Valsts Ugunsdzēsības glābšanas dienesta darbinieki, kā arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ar dzīvesbiedri.

Foto: LTV1

Klātesošos uzrunā mācītājs, un cilvēki viņā klausās, rokās turot svecītes. Baznīcas sveču aromāts pārņem cilvēku pūli.

Lūgšanas un svecīšu nolikšanas laikā skanēja Mocarta rekviēma daļa «Lacrymosa». Pēc lūgšanas klātesošie nolika svecītes uz izveidota stilizēta altāra ar krustu. Pieminēt bojāgājušos ieradušies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un policijas pārstāvji.

Foto: LTV1

Piemiņas vietā pie žoga, kas norobežo lielveikala stāvlaukumu no sagruvušās ēkas, izkārts Latvijas karogs, vairākās rindās izvietoti ziedi, sveces, bojā gājušo cilvēku fotogrāfijas un mīkstās rotaļlietas.

Ar ziediem un svecītēm nāk gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gadagājuma cilvēki, kas kopā atceras pirms gada notikušo, kā arī skolēnu grupiņas. Daudzi cilvēki negadījuma vietā ierodas vieni paši.

Cilvēku plūsma ir nepārtraukta. Cilvēki, pieejot pie žoga, noliek svecītes un ziedus, uz brīdi apstājas, padomā un dodas tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu