Solījuma par finansējumu skolotājiem joprojām nav; Seile būšot uzstājīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz to, ka arī pēdējās dienās notikušajās tikšanās ar partiju «Vienotība» un citiem partneriem nav saņemts solījums palielināt pagaidām piešķirto finansējumu pedagogu algām, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sola turpināt uzstāt uz lielākas naudas summas piešķiršanu.

Seile norādīja, ka vakar notikusi tikšanās ar «Vienotību», kurā ministre esot atkārtoti skaidrojusi nepieciešamību pēc papildu līdzekļiem. Tā kā pagaidām solījums par to nav saņemts, Seile nevēlas prognozēt, vai partija būs sadzirdējusi viņas lūgumu un tas atspoguļosies arī piešķirtā finansējuma apjomā.

Ministre solījusi, ka līdz budžeta apstiprināšanai, tostarp arī rīt paredzētajā valdības sēdē, kurā pēdējo reizi tiks skatīts nākamā gada budžeta projekts, viņa skaidros papildu līdzekļu nepieciešamību.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Savukārt LIZDA paziņoja, ka 11.decembrī, pieprasot finansējuma palielināšanu, pie Saeimas nama piketā pulcēsies aptuveni 2000 pedagogu no visas Latvijas, aģentūru LETA iepriekš informēja arodbiedrībā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu