Kozlovskis: Zolitūdes traģēdijas lietā savāktajiem pierādījumiem jābūt neapgāžamiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izmeklējot Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesu, ir svarīgi, lai advokāti šo lietu nesagrautu tiesā, bet savāktie pierādījumi būtu pietiekami un neapgāžami, šodien intervijā Latvijas Radio 4 sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs uzsvēra, ka lieta ir ļoti sarežģīta, taču viss notiek pēc plāna. Viņš norādīja, ka izmeklēšana ir noslēguma fāzē, taču atturējās nosaukt konkrētāku datumu, kad to varētu pabeigt, jo tas būtu spiediens uz izmeklētājiem. Kozlovskis atkārtoti pauda cerību, ka Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesa izmeklēšanu policija varētu pabeigt šī gada laikā.

Kozlovskis vēlas, lai advokāti šo lietu tiesā nesagrautu, tāpēc savāktajiem pierādījumiem jābūt pietiekamiem un neapgāžamiem. Piemēram, Polijā lieta par 2006.gadā notikušo traģēdiju Katovices izstāžu centrā joprojām tiek izskatīta pirmajā instancē.

Kā ziņots, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» atzina, ka pagaidām nav konstatēti nekādi apstākļi, kas ievērojami kavētu Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesa izmeklēšanu.

Grišins minēja, ka izmeklēšanai ir nepieciešams vēl pavisam nedaudz laika, lai atbildētu uz dažiem papildu jautājumiem, kas radās šā gada nogalē. Pēc viņa teiktā, laiks, kas nepieciešams izmeklēšanas pabeigšanai, vairs nav mērāms mēnešos, tomēr no konkrētākām prognozēm Grišins atturējās, skaidrojot, ka izmeklēšana tomēr ir radošs darbs.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks pauda pārliecību, ka Zolitūdes traģēdijā izdosies atrast vainīgos un pierādīt viņu vainu. Latvijas izmeklētāji esot sadarbojušies arī ar kolēģiem Polijā, kur pirms vairākiem gadiem notika līdzīga nelaime.

Kā ziņots, šodien aprit gads, kopš Zolitūdes lielveikalā «Maxima», sabrūkot jumta konstrukcijām, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī paši glābēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu