«Maxima» Latvijā ir mainījusies, lai gan vēl ir daudz darāmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kopš Zolitūdes traģēdijas uzņēmums SIA «Maxima Latvija» ir mainījies, taču priekšā vēl ir daudz darāmā, atzīmē «Maxima» akcionārs un pēc Zolitūdes traģēdijas izveidotās Krīzes vadības grupas vadītājs Igns Staškevičs. Viņš ir pārliecināts, ka «Maxima Latvija» gada laikā ir mainījusies.

«Kopš Zolitūdes traģēdijas ir mainījusies uzņēmuma vadība, iekšējā kultūra. Tāpat ir mainījusies pieeja drošības jautājumos. Taču neskatoties uz līdz šim paveikto, priekšā vēl ir daudz darāmā, lai nostiprinātu pārmaiņas visos uzņēmuma līmeņos,» atzina Staškevičs.

Staškevičs arī piebilda, ka «Maxima» grupas fokuss pēc Zolitūdes traģēdijas patlaban vairs nav strauja paplašināšanās, izaugsme un peļņa. «Attīstības fokuss patlaban ir drošība un cilvēki, nevis straujas peļņas gūšana.»

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien, pieminot pērn bojāgājušos un apliecinot līdzjūtību cietušajiem, Priedaines ielā, Zolitūdes traģēdijas vietā, nolikt ziedus ieradās Staškevičs un mazumtirdzniecības tīkla «Maxima» īpašnieku holdinga «Vilniaus prekyba» lielākais akcionārs Nerijus Numavičs.

Kā ziņots, šodien aprit gads kopš Zolitūdes lielveikalā «Maxima», sabrūkot jumta konstrukcijām, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī trīs glābēji.

Tāpat ziņots, ka «Maxima Latvija» apgrozījums pērn sasniedzis 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

Šā gada pirmās puses «Maxima Latvija» apgrozījuma rādītāji no tā paša perioda apgrozījuma rādītājiem 2013.gadā atpaliek par aptuveni 1%. Tiesa, cik daudz tas ir naudas izteiksmē, «Maxima» pārstāvji neatklāja.

«Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais «Vilniaus Prekyba UAB», kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais «Lincoln Land Erste B.V.».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu