Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākums ir pārdzīvojumiem pilns

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Piektdien Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākums, kas tika veltīts 54 bojā gājušajiem Latvijas iedzīvotājiem pērn 21. novembrī, tika aizvadīts pieminot bojā gājušos, noliekot ziedus, daloties atmiņās, aizlūdzot un iededzot sveces.

Piemiņas pasākumu Zolitūdē apmeklē arī tie, kam, par laimi, traģēdijā necieta tuvinieki

28 gadus jaunā mamma ar savu meitiņu, kura dzīvo Zolitūdē, nespētu neatnākt uz bojā gājušo piemiņas pasākumu, jo pati dzīvo šajā rajonā un grib pieminēt cilvēkus un glābējus, kam veikala smagās sienas atņēma dzīvību.

Piemin mammas māsīcu, kura tā arī neiznāca no sabrukušā veikala

Trīsdesmit četrus gadus jaunā sieviete Marina, kura kopā ar savu ģimeni atradās piemiņas pasākumā, skanot vijoles notīm fonā, ar asarām acīs atklāj, ka vēl līdz pēdējam cerēja un gaidīja, ka mammas māsīca iznāks pati vai glābēji viņu iznesīs dzīvu no veikala drupām: «Gaidījām trīs dienas, līdz uzzinājām, ka sieviete gājusi bojā zem veikala betona gruvešiem.»

Marinas ģimene un tuvinieki par traģēdiju un māsīcas atrašanos zem drupām uzzināja pirmajā traģēdijas dienā.

Pasākuma laikā policists nespēja apslāpēt pārdzīvojumus

Kāds policists, nerazdams mieru, izmisis staigāja pa piemiņas pasākuma teritoriju. Pasākuma viesu pūlī ar asarām acīs raudzījās uz gaismām debesīs, ko spīdināja novietotie gaismas prožektori.

Pasākumā tika izvietotas svecītes piemiņai pie traģēdijas vietas žoga, aptuveni metra platumā.

Kaut arī šogad 21. novembra vakars nebija tas aukstākais, pasākuma dalībnieki visiem dalīja bezmaksas tēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu