SAB lielākajai daļai ministru jau devis pielaidi valsts noslēpumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) lielākajai daļai ministru jau piešķīris pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, informēja SAB pārstāve Iveta Maura.

«SAB jau ir izsniedzis vai pieņēmis lēmumu par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam piešķiršanu lielākajai daļai valdības ministriem,» viņa sacīja.

Informācija no atbildīgajām iestādēm par visiem ministriem vēl nav saņemta. «Lēmumu par tām personām, kurām līdz šim nebija spēkā esošas speciālās atļaujas, SAB pieņems pēc iespējas nekavējoties,» pavēstīja Maura.

Saeima valdību Laimdotas Straujumas («Vienotība») vadībā apstiprināja 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības.

Aizsardzības ministrs ir Raimonds Vējonis (ZZS), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība»), ekonomikas ministre Dana Reizniece - Ozola (ZZS), finanšu ministrs Jānis Reirs («Vienotība»), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība»), izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, kultūras ministre Dace Melbārde (NA), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), satiksmes ministrs Anrijs Matīss («Vienotība»), tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionāla apvienība), veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu