Turpina pieaugt uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad aizvien turpina pieaugt uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.

Ārvalstu iedzīvotāji šogad līdz novembrim adoptējuši 160 Latvijas bērnus, kas ir par 51 bērnu vairāk nekā 2013.gadā šajā laikā.

Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits, salīdzinot ar pērno gadu, praktiski nav mainījies. Šā gada desmit mēnešos viņi adoptējuši 96 bērnus, kas ir tikai par vienu bērnu vairāk nekā pērn šajā laikā.

Patlaban reģistrā ir ziņas vēl par 1341 bērnu, kuriem jāmeklē adoptētāji. Lielākā daļa jeb 888 bērnu ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Latvijā adoptētāji biežāk izvēlas adoptēt jaunākus bērnus - 88 šogad adoptētie bērni ir vecumā līdz deviņiem gadiem, bet astoņi ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Savukārt ārvalstu adoptētāji šogad adoptējuši 73 bērnus līdz deviņu gadu vecumam, 15 bērnus deviņu līdz desmit gadu vecumā un 72 desmit līdz 18 gadus vecus bērnus.

Šobrīd adopcijai ir pieteikušies 107 adoptētāji no Latvijas un 64 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem bērniem 620 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 386 bērni to nevēlas vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu