Būs informaācija par bezmaksas pakalpojumiem topošajiem vecākiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/JOPHIELsmiles

Nacionālais veselības dienests (NVD) valsts portālā «Grutnieciba.lv» sagatavojis informatīvu rakstu par pakalpojumiem, kurus topošajiem vecākiem valsts nodrošina bez maksas, informēja NVD pārstāve Evija Štālberga.

Topošajai māmiņai nav jāmaksā par ginekologa apmeklējumiem, nepieciešamajām laboratoriskajām analīzēm, kā arī izmeklējumiem. Tāpēc, stājoties grūtniecības uzskaitē, nepieciešams pārliecinieties, vai izvēlētajam speciālistam ir līgumattiecības ar NVD par grūtnieču novērošanu un jauno māmiņu aprūpi pēcdzemdību periodā.

Ikvienai māmiņai pienākas arī bezmaksas dzemdību palīdzība. Valsts apmaksā nepieciešamo veselības aprūpi, uzturēšanos slimnīcā un ēdināšanu, kā arī ārstniecības līdzekļus un materiālus.

Tāpat, ja tam ir medicīnisks pamatojums, arī epidurālo anestēziju dzemdību laikā nodrošina par valsts līdzekļiem.

Visi ārstniecības līdzekļi un dzemdību palīdzības sniegšanai nepieciešamās preces, arī dzemdību komplekti, tiek nodrošināti no valsts puses un par tiem nav jāmaksā.

Savukārt topošajiem tēviem ir iespēja bez maksas saņemt nosūtījumu uz plaušu rentgenu, lai veiktu pārbaudi par tuberkulozes saslimšanu. Ierodoties slimnīcā nepieciešams uzrādīt plaušu rentgenu, lai pārliecinātos, ka netiek apdraudēta mazuļa un jaunās māmiņas veselība.

Arī pēcdzemdību laikā jaunā māmiņa var bez maksas konsultēties par savu veselību ar dzemdību speciālistu vai ginekologu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu