Jaunākais kriminālpocess sākts pret Ventspils PMLP darbinieci

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Drošības policijas (DP) ierosinātais kriminālprocess par kukuļņemšanu, iespējams, ir pret Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Ventspils nodaļas vadītāju, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma «De facto» rīcībā esošā neoficiālā informācija.

DP pagājušajā nedēļā publiskoja informāciju, ka sākts kriminālprocess pret vairākām personām, tostarp PMLP augsta ranga amatpersonu. Kriminālprocess sākts par kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, un par kukuļa nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai.

Raidījums vēstīta, ka neoficiāli zināms, ka tā varētu būt iestādes Ventspils nodaļas vadītāja. PMLP vadītājs darbinieci pagaidām neatstādinās.

«Es tikai zinu to, ka – kā viņa apliecināja – šeit nefigurē nekāds kukulis. Šeit figurē draudzīgas attiecības. Un tas ir viss, ko zinu. Šajā dokumentā, ko saņēmu no Drošības policijas – šeit nav runa par atstādināšanu, šeit runa ir tikai par faktu, un līdz ar to es arī tiesiski to nevaru darīt. Nē [man nav tiesību viņu atstādināt], tikai tad, kad būs oficiāls dokuments ar lūgumu, ka šī amatpersona nav tiesīga strādāt ar klientiem, ka viņa ir jāatstādina, tikai tad es esmu tiesīgs gatavot dokumentu viņu atstādināt. Šāda dokumenta manā rīcībā nav,» sacīja PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons.

Raidījums atgādināja, ka šī nav pirmā šāda lieta PMLP.

«Ja ir runa par kukuli, tas, ko es varu teikt, - te nefigurē nekādā veidā finanšu līdzekļi, te figurē citas materiālās vērtības, kā alkohols, ziedi, kā mīkstās rotaļlietas uz Valentīndienu,» minēja PMLP priekšnieks.

Iekšlietu ministrs neuzskata, ka tas būtu iemesls pārvērtēt PMLP priekšnieka Jēkabsona darbu, ziņo Latvijas televīzijas raidījums. Jēkabsons PMLP priekšnieka amatā ir kops 2003.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu