Pēc izmaiņām likumā Latvijas dubultpilsonība reģistrēta 7104 cilvēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pērn veiktajiem Pilsonības likuma grozījumiem, kas pieļauj Latvijas pilsonību savienot ar citu valstu pilsonību, pieņemti 7104 lēmumi par dubultpilsonības piešķiršanu. Lielākoties dubultpilsonība piešķirta Latvijas pilsoņiem ārvalstīs dzimušajiem bērniem, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) informācija.

Pilsonības likuma grozījumi stājās spēkā 2013.gada 1.oktobrī. Ar tiem tika sakārtoti dubultpilsonības jautājumi, tostarp nosakot, kādos gadījumos drīkst izveidoties dubultpilsonība.

Kopš tā laika Latvijas pilsonībā ir uzņemti 4987 ārvalstīs dzimušie bērni, 1600 trimdinieki un 162 personas saistībā ar to, ka ir latvieši. 279 cilvēkiem pilsonība piešķirta saistībā ar pamata vai vidējās izglītības iegūšanu latviešu valodā. Savukārt saistībā ar pilsonības atjaunošanu to ieguvušas 76 personas.

Lielākoties iesniegumi par reģistrāciju Latvijas pilsonībai saņemti no ASV, Kanādas, Austrālijas, Izraēlas un Krievijas.

PMLP arī norādīja, ka šogad līdz 31.oktobrim pieņemti 42 lēmumi par atteikumu reģistrēt personu kā Latvijas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu