Ar īpašām lentītēm varēs paust negatīvu attieksmi pret vardarbību pret sievietēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) šodien uz valdības sēdi atnesis baltas lentītes un aicina vīriešus tās piespraust pie apģērba, tādējādi paužot nostāju, ka neatbalsta vardarbību pret sievietēm.

Augulis ministrus un pārējos sēdes dalībniekus informēja, ka šāda kampaņa sākusies 1991.gadā Kanādā. «Tas nenozīmē, ka tā ir tikai šodien, tā ir jābūt katru dienu,» piebilda ministrs.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) vēlējās zināt, vai ir arī diena, kad attieksme tiek pausta par vardarbību pret vīriešiem. Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) novēlēja, lai katra diena būtu bez vardarbības.

Kā ziņots, šodien Latvijā un visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā diena vardarbības pret sievietēm izskaušanai, informēja resursu centra sievietēm «Marta» politikas koordinatore Annele Tetere.

Eiropas Savienības (ES) Pamattiesību aģentūras 2014.gada pavasarī publicētais pētījums «Vardarbība pret sievietēm: ES mēroga apsekojums» atklāj, ka no 15 gadu vecuma 33% sieviešu ES, bet 39% Latvijā ir cietušas no fiziskas vai seksuālas vardarbības. Latvijā katru dienu no partnera vai dzīvesbiedra vardarbības ģimenē cieš vismaz 115 sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu