Aicina izvēlēties Baltās lentītes vēstnieku – Ķuzi, Zeltiņu, Briedi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā vardarbības pret sievieti novēršanas dienā, Labklājības ministrija (LM) aicina pievērst uzmanību vardarbības pret sievietēm arvien pieaugošajai izplatībai, kas būtiski ietekmē valsts un sabiedrības labklājību, šo vēsti labklājības ministrs Uldis Augulis aicinājis nest sabiedrībā populāriem cilvēkiem – Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim, TV sejai Renāram Zeltiņam un bokserim Mairim Briedim.

«Apvienoto Nāciju Organizācija ir pasludinājusi 25.novembri par dienu pret vardarbību pret sievietēm. Kā liecina pētījumi, arī Latvijā vardarbība pret sievietēm, īpaši no partneru un citu ģimenes locekļu puses, ir ļoti aktuāls un sāpīgs jautājums, kuram jāpievērš sabiedrības uzmanība. Īpaši vīriešu uzmanība. Tādēļ aicinu Latvijas vīriešus šodien piespraust balto lentīti pie apģērba, demonstrējot savu attieksmi un simbolizējot savu atbalstu vardarbības novēršanai pret sievieti,» aicina Augulis.

Vardarbības pret sievieti izskaušanas dienas simbols ir baltā lentīte – kustība, kas visā pasaulē apvieno vīriešus, kuri iestājas pret vīriešu vardarbību pret sievietēm.

Atbalstot šo kustību, Augulis ir izvirzījis trīs kandidātus baltās lentītes vēstnieka nominācijai Latvijā. Tie ir sabiedrībā atpazīstami vīrieši, kuri kā viedokļu līderi ir spējuši ar savu darbu, rīcību un attieksmi pret sabiedrībā aktuāliem jautājumiem uzrunāt cilvēkus.

Pašlaik Balto lentīšu kampaņa ir kļuvusi starptautiska un tiek īstenota visos kontinentos. Eiropā lielākās kampaņas notiek Austrijā, Norvēģijā Somijā, arī Lietuvā. 2006.gada septembrī pirmo reizi arī daudzi Latvijas vīrieši iesaistījās akcijā un piesprauda balto lentīti, lai paustu savu noliedzošo attieksmi pret vardarbību pret sievietēm.

LM apkopotie dati liecina, ka 2012.-2013.gadā vismaz piecas sievietes nogalinājuši viņu dzīvesbiedri, vairāk nekā 100 sievietes tikušas sakropļotas, bet 80% no visiem reģistrētajiem gadījumiem vardarbība pret bērniem notiek ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu