DP rīcībā ir ziņas par cilvēkiem, kuri atbalsta «Islāma valsts» ideoloģiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policijas (DP) policijas rīcībā ir informācija par atsevišķām personām, kuras paudušas atbalstu teroristu grupējuma «Islāma valsts» sludinātajai ideoloģijai. Vienlaikus DP līdz šim nav konstatējusi Latvijas iedzīvotāju sadarbību ar «Islāma valsti».

Lai novērstu potenciālos terorisma riskus, Drošības policija veic nepieciešamos operatīvās darbības un iegūtās informācijas analīzes pasākumus, kā arī uztur nepārtrauktus kontaktus ar ārvalstu partneru dienestiem.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā. ASV sāka gaisa triecienus pret grupējumu Irākā 8.augustā, bet Sīrijā - 23.septembrī.

Tāpat vēstīts, ka Vācija oktobra vidū paziņoja par jauniem pasākumiem, tostarp personas dokumentu konfiskāciju, lai novērstu savu pilsoņu došanos cīnīties džihādistu pusē Irākā un Sīrijā.

Eiropā pastiprinās bažas par pieaugošiem draudiem nacionālajai drošībai, kurus rada džihādisti, atgriežoties dzimtenē no karadarbības zonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu