Rīgas dome plāno lemt par zonējuma maiņu Zolitūdes traģēdijas vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamā gada sākumā Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā varētu tikt skatīts jautājums par zonējuma maiņu Zolitūdes traģēdijas vietā, aģentūru pastāstīja komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs (SC).

Kā ziņots, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija 14.novembra sēdē nolēma ierosināt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos «Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi», paredzot minēto teritoriju kā «apstādījumu un dabas teritoriju».

Komisija arī nolēma izslēgt bijušā tirdzniecības centra ēkas virszemes daļas atlikušās konstrukcijas no vidi degradējošu un cilvēku drošību apdraudošu būvju saraksta, jo pieguļošā teritorija ir norobežota ar pagaidu saliekamo žogu un tai tiek nodrošinātā teritorijas apsardze. Ir veikta ēkas virszemes daļas atlikušo bīstamo konstrukciju demontāža, būvgružu izvešana ir pabeigta, un teritorija ir sakopta.

Tāpat sēdē vienbalsīgi nolemts aicināt Zolitūdes traģēdijas vietā esošā nekustamā īpašuma īpašniekus ētisku un morālu apsvērumu dēļ nojaukt zemesgabalā esošo daudzstāvu būvi, aicinot līdz šī mēneša beigām ēkas Priedaines ielā 20 īpašniekus iesniegt daudzstāvu būves tehnisko atzinumu.

«Ja būves tehniskajā apsekošanā būs konstatēti tādi apstākļi, kas rada šaubas par būves ekspluatāciju ilgtermiņā, tad komisija uzdos Rīgas domes Īpašuma departamentam sagatavot domes lēmumprojektu par būves piespiedu nojaukšanu. Neatkarīgi no tehniskās apsekošanas atzinuma rezultātiem komisija aicina īpašniekus, izvērtējot morālos un ētiskos apsvērumus, nojaukt būvi, tādējādi izrādot cieņu visiem, kurus skārusi Zolitūdes traģēdija,» norāda komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Jau ziņots, ka daudzstāvu ēkai Priedaines ielā 20 tiks veikta tikai īpašnieka «Homburg Zolitūde» pasūtītā ekspertīze. Tās atzinums līdz novembra beigām iesniedzams Rīgas pilsētas būvvaldē izvērtēšanai.

Ekspertīze noteiks, vai minētā daudzstāvu ēka ir ekspluatējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu