Tieslietu padome lūdz no nākamā gada par trim vietām palielināt tiesnešu skaitu apgabaltiesās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai nodrošinātu Augstākās tiesas (AT) reformu, kas paredz tiesu palātu likvidāciju, Tieslietu padome lūgs Saeimai no 2015.gada 1.janvāra palielināt tiesnešu skaitu apgabaltiesās par trīs amata vietām.

Kā norādīja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, vietas nepieciešamas Krimināllietu tiesu palātas tiesnešiem, kas līdz 31.decembrim nebūs iecelti AT departamenta tiesneša amatā.

Tieslietu padome arī apstiprināja kārtību, kādā tiks sagatavots un izskatīts priekšlikums par AT palātas tiesneša pārcelšanu darbā citā tiesā, ja tiesnesis līdz tiesu palātas darbības izbeigšanai nebūs iecelts AT departamenta tiesneša amatā.

Saskaņā ar likuma «Par tiesu varu» pārejas noteikumiem lēmumu par tiesneša pārcelšanu pieņems Saeima pēc motivēta Tieslietu padomes priekšlikuma.

Tāpat Tieslietu padome lūdz Saeimu ar 2015.gada 1.martu mainīt tiesnešu skaita sadalījumu rajonu (pilsētu) tiesās, kas nepieciešams sakarā ar grozījumiem likumā «Par tiesu varu», ar kuriem veiktas izmaiņas Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā ietilpstošo rajona (pilsētu) tiesu sarakstā, proti, ar 2015.gada 1.martu Rīgas pilsētas Centra rajona tiesu un Siguldas tiesu pievienojot citām tiesām.

Tieslietu padome akceptēja Tieslietu ministrijas priekšlikumu likvidējamās Siguldas tiesas piecu tiesnešu amata vietas pievienot Rīgas rajona tiesai, bet Centra rajona tiesas desmit tiesneša amata vietas sadalīt - divas tiesneša amata vietas pievienot Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai, vienu - Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai, bet septiņas tiesneša amata vietas - Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Savukārt pēc Dobeles rajona tiesas un Zemgales apgabaltiesas priekšlikuma Dobeles rajona tiesai tiks piešķirta papildu tiesneša amata vieta, pārceļot to no Dobeles rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļas uz Dobeles rajona tiesu. Pārdale veikta, lai izlīdzinātu tiesnešu noslodzi Dobeles rajona tiesā un tās zemesgrāmatu nodaļā un mazinātu uzkrājušos lietu daudzumu rajona tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu