Deviņos mēnešos stacionārā palīdzība sniegta 3428 cilvēkiem ar alkohola radītām problēmām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stacionārā palīdzība saistībā ar alkohola radītajām problēmām šogad deviņu mēnešu laikā sniegta 3428 cilvēkiem, Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) rīkotajā konferencē «Par alkohola radītā kaitējuma mazināšanu Latvijā» informēja Nacionālā veselības dienesta direktors Māris Taube.

Šā gada kopējais finansējums palīdzības sniegšanai cilvēkiem ar alkohola radītām problēmām ir 680 784 eiro. Par šo summu iespējams hospitalizēt 3783 cilvēkus.

Savukārt 154 reizes šogad stacionārā palīdzība sniegta ar alkoholu saistītās veselības problēmās nonākušiem jauniešiem līdz 18 gadu vecumam.

Jau ziņots, ka šodien LĀB telpās norisinājās konference «Par alkohola radītā kaitējuma mazināšanu Latvijā».

Konferences mērķis bija aktualizēt alkohola lietošanas negatīvo ietekmi, kā arī analizēt nepieciešamās izmaiņas likumdošanā, kas regulē alkohola apriti.

LĀB par galvenajām problēmām alkohola aprites jomā Latvijā uzskata bērnu un jauniešu alkoholismu un nelegālā alkohola lietošanu. Statistikas dati liecina, ka 84% skolēnu ir lietojuši alkoholu, turklāt pusaudžiem nesagādā grūtības to iegādāties, aptuveni trešdaļa skolēnu ir lietojuši alkoholu vairāk nekā 40 reizes, kas jau var liecināt par alkoholismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu