Straujumai un Ušakovam noformē administratīvā pārkāpuma protokolus par aģitācijas kārtības pārkāpšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par aģitācijas kārtības pārkāpšanu, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Par sodu abām amatpersonām lems tiesa.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām sodu līdz 1200 eiro. Likums paredz, ka vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.

Straujumai protokols noformēts par viņas izteikumiem vēlēšanu dienā. ««Vienotība» uzvarēs. Es ticu, ka «Saskaņas centrs» tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par «Saskaņas centru» un Latvijas neatkarību,» Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.

Viņai šķietot nepieņemami «Saskaņas» paziņojumi, ka tā joprojām sadarbojas ar partiju «Vienotā Krievija» un ka Vladimirs Putins ir labākais Krievijas prezidents, kāds bijis.

Iepriekš Straujuma, komentējot iespējamo tiesvedību, norādīja, ka mēs dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī, kur ikvienam ir tiesības uz viedokļa un vārda brīvību. «Situācijas izvērtējums ir atbildīgo iestāžu kompetencē,» piebilst valdības vadītāja.

Savukārt Ušakovam protokols noformēts, jo dienu pirms vēlēšanām viņš, pēc policijas domām, sociālajos tīklos ievietojis informāciju ar aicinājumu balsot par 11. sarakstu - partiju «Saskaņa».

Ušakovs paziņojis, ka gaidāmo sodu uztverot kā komplimentu - tas nozīmējot, ka viņa sociālo tīklu profili pielīdzināti pilnvērtīgam masu medijam, jo aģitācija ir aizliegta tieši masu medijos. Viņš arī ironizējis, ka tiesai vajadzētu sodīt viņu par aģitēšanu ne tikai priekšvēlēšanu dienā, jo par «Saskaņu» aicinājis balsot arī vēlēšanu dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu