Mediķu arodbiedrībai un VM neizdodas panākt vienošanos par ārstu algu palielināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībai (LVSADA) šodien tikšanās laikā ar Veselības ministrijas (VM) pārstāvjiem neizdevās panākt vienošanos par veselības aprūpē strādājošo algu palielināšanu, pastāstīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

«Izskatās, ka VM briedina pirmos ministra melus,»

norāda Keris. Ministrs pirms tam norādīja, ka no visas veselības nozarei nākamajam gadam izcīnītās naudas puse tiks ārstiem, bet puse pacientiem.

Savukārt no 30 miljonu finansējuma, kas nākamajā gadā papildus tiks piešķirts veselības nozarei, tikai ap astoņiem miljoniem tiks atvēlēts mediķu atalgojuma palielināšanai, norāda Keris. Lielākā daļa pienāksies māsu palīgiem, saistībā ar minimālās algas paaugstināšanu līdz 360 eiro.

Keris ir pārliecināts, ka līdz ar algu palielinājumu māsu palīgiem līdz 360 eiro, bet māsām līdz 374 eiro, izskanēs signāls, «ka kvalificētais personāls sistēmai vairs nav vajadzīgs».

Arodbiedrības vadītājs stāsta, ka darba samaksas palielināšanai arī pārējiem nozarē strādājošajiem darbiniekiem, lai saglabātu atšķirību starp kvalifikācijām un to atalgojumu,

būtu nepieciešami vēl 5,5 miljoni eiro.

Tas neesot ļoti daudz, norāda Keris. «Ja ir vēlme, tad var,» viņš saka.

LVSADA 16.decembrī plāno uz tikšanos aicināt pašu veselības ministru. Keris uzsver, ka, ja līdz tam laikam netiks panākta vienošanās par pārējo veselības jomā strādājošo algu palielināšanu, tiks organizēti protesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu