Nākamceturtdien vizītē Latvijā ieradīsies EP priekšsēdētājs Šulcs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamceturtdien, 4.decembrī, Latvijā vienas dienas vizītē ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka Šulcs, kurš vada EP un tā struktūrvienību - Priekšsēdētāju konferences un Prezidija darbu, kā arī plenārsēžu darbu -, Latvijā ieradīsies kopā ar priekšsēdētājiem, lai piedalītos konferencē.

Plānots, ka Šulcs Latvijā tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, premjerministri Laimdotu Straujumu (V), kā arī Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, EP jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par Eiropas Savienības (ES) likumdevēju sapulces prezidentu atkārtoti tika ievēlēts Šulcs, kurš pārstāv Vācijas sociāldemokrātus (SPD).

Savā runā Šulcs norādīja, ka EP ir «vienreizīga institūcija», jo pārstāv 28 suverēnu valstu tautas. «Fakts, ka mēs diskutējam par to, kurš vadīs EP, ir viens no lielākajiem vēsturiskajiem iekarojumiem, kuru šis parlaments ir sasniedzis. Par to mums ir jābūt lepniem. EP vadītajam būs pienākums šo uzdevumu pildīt tā, lai tas nāktu par labu tiem, kuri dzīvo šajās 28 valstīs,» sacīja Šulcs, norādot, ka EP deputātu pienākums ir sadarboties.

«Mana līdzšinējā darbība ir mans lielākais sasniegums,» viņš teica.

No 721 deputāta par Šulca kandidatūru balsoja 409 likumdevēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu