Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus šonedēļ sācis pildīt Ašeradens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus šonedēļ sācis pildīt Arvils Ašeradens (V), savā tvitera kontā informē ministrija.

Ašeradens bija 11.Saeimas deputāts un parlamentā darbojās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā. 12.Saeimā Ašeradens ievēlēts netika.

Parlamentārais sekretārs uztur saikni ar Saeimu un tās komisijām, pārstāv ministru likumdošanas procesā Saeimā, piedalās likumprojektu sagatavošanā un izskatīšanā, kā arī veic citus ministra dotos uzdevumus. Parlamentāro sekretāru ieceļ ministrs.

Iepriekš bija paredzēts, ka Ašeradens būs finanšu ministra padomnieks ēnu ekonomikas apkarošanā, bet par ministrijas parlamentāro sekretāru bija plānots iecelt Saeimas deputātu Jāni Upenieku (V). Vēlāk ministrs mainīja savas domas, un Upenieks pagaidām Finanšu ministrijā nedarbosies.

Ašeradens iecelts parlamentārā sekretāra amata, jo viņa kompetence un pieredze būšot svarīga saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu