Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju vadīs Balodis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju ievēlēts deputāts Ringolds Balodis.

Uz priekšsēdētāja amatu kandidēja arī parlamentārietis Arturs Kaimiņš (LRA) un deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S). Balodis saņēma sešas balsis, par Kaimiņu tika atdotas trīs balsis un par Ločmeli-Luņovu viena balss. Urnā tika atrasti arī divi nederīgi biļeteni.

Kā ziņots, šodien pie Saeimas pulcējās ap 20 cilvēku, lai paustu atbalstu Kaimiņa kļūšanai par Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju. Savukārt viena persona pauda skeptisku nostāju par deputāta aktivitātēm.

Jau vēstīts, ka izmeklēšanas komisijā strādās deputāti Kaimiņš, Mārtiņš Šics (LRA), Kārlis Seržants (ZZS), Juris Vectirāns (ZZS), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), Inguna Rībena (VL-TB/LNNK), Ločmele-Luņova, Zenta Tretjaka (S), Ints Dālderis (V), Aleksejs Loskutovs (V), Balodis un Inguna Sudraba (NSL).

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Plānots vērtēt valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu