Eiropas cilvēka titulam Latvijā izvirzīti politiķi, kultūras darbinieki, sportisti un uzņēmēji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Titulam «Eiropas cilvēks Latvijā» izvirzīti politiķi, kultūras darbinieki, sportisti un uzņēmēji, liecina informācija «Eiropas kustības Latvijā» mājas lapā.

Izvirzot kandidātus, balsotāji pamatojuši arī savu izvēli, kāpēc tieši šim cilvēkam jākļūst par 2014.gada Eiropas cilvēku Latvijā.

Top 10 ir iekļuvuši:

Signe Baumane. Viņas izvirzītāji raksta: «Animācija pieaugušajiem – smeldzīgi, bet ļoti patiesi un ar akmeņiem kabatās. Vai tādi neesam arī mēs? Signe ir norāvusi maskas daudziem un ļāvusi elpot brīvi. Nav tautību, ir tikai un vienīgi cilvēks.»

Mārtiņš Brauns. Par viņu rakstīts: ««Saule, Pērkons, Daugava» apbur ne tikai mūs, bet arī kataloniešus. Mārtiņš Brauns raksta Eiropas notis.»

Mairis Briedis. Viņa izvirzīšana pamatota ar to, ka latvieši ne tikai ar kultūru nes Latvijas vārdu Eiropā, bet arī ar Lāčplēša spēku. «Mēs taču esam gan gudri, gan seksīgi, raksta kāds no izvirzītājiem.»

Valdis Dombrovskis. «Dombrovska kungu raksturo centība, profesionalitāte, līdzsvarots prāts. Šis cilvēks neprasa komentārus. Viņš ir pelnījis būt laureāts,» rakstīts komentāros.

Martins Dukurs. Viņa izvirzīšana pamatota: «Martina panākumi olimpiskajās spēlēs radīja neaizmirstamu lepnuma sajūtu mūsu sirdīs un parādīja Latvijas spožo talantu Eiropā un pasaulē.»

Jānis Joņevs. «Latvijas literatūra šogad ir izgājusi pasaulē, pateicoties Jānim Joņevam un «Jelgava 94«. Lepojos,» raksta kāds no izvirzītājiem.

Sandra Kalniete izvirzīta kā «vienīgā, kas Eiropas Parlamentā cīnās par Latvijas lauksaimnieku atbalstu».

Artis Pabriks izvirzīts kā «cilvēks, kurš reāli strādā Latvijas attīstības labā. Viņu novērtē un ciena Latvijā un Eiropā, tieši viņam uzticēts veidot visa Eiropas Parlamenta viedokli un nostāju ES tirdzniecībā ar Kanādu».

Edgars Rinkēvičs pieteikts kā «izcilākais ārlietu ministrs kāds Latvijai ir bijis. Un paldies par drosmīgo soli un piemēru tolerances veicināšanā. Latvija ir labs piemērs citām Eiropas valstīm,» rakstīts komentāros.

Andis Zusts. Viņa izvirzīšana pamatota: ««Positivus» festivāls ir maza Eiropa Salacgrīvā – gan mūziķi, gan apmeklētāji šeit saprot, kas ir Eiropas mūzika un īstas Eiropas sajūtas.»

Balsojums par Eiropas gada cilvēku noslēgsies 15.decembrī.

Tituls tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu