Vienojas par proporcionālāku līdzekļu sadali medicīnas pakalpojumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) panākusi vienošanos par proporcionālāku veselības aprūpei papildus piešķirto līdzekļu sadali nākamajam gadam.

Tas ļaus novirzīt līdzekļus visvairāk pieprasītajiem medicīnas pakalpojumiem, informēja LSB valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Tika panākta vienošanās par proporcionālāku līdzekļu sadali pakalpojumiem, kuru pieprasījums Latvijas iedzīvotājiem ir vislielākais, bet pašreizējais finansējums nepietiekams.

Kā pastāstīja Kalējs, šādi iespējams novērst profesionāļu aizplūšanu no darbavietām, jo, piemēram, traumatologu pakalpojumi tiek sniegti par ļoti zemu tarifu, tādēļ speciālisti nav ieinteresēti strādāt šajā profesijā. Līdzīga situācija esot arī ar dzemdību palīdzības pakalpojumiem.

Palielinot tarifu pieprasītajiem, bet slikti apmaksātajiem pakalpojumiem, nedaudz tiktu risināts arī algu palielināšanas jautājums, pastāstīja Kalējs.

Viņš norādīja, ka Latvijas slimnīcu pārstāvji vienojās ar ministru tikties ikmēneša regulārās sanāksmēs, lai arī turpmāk risinātu aktuālos jautājumus, kas saistīti ar pacientu aprūpi Latvijas slimnīcās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu