Apinis labprāt turpinātu vadīt Latvijas Ārstu biedrību, bet atzīst - dažkārt kļūst par grūtu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis labprāt turpinātu vadīt biedrību, tomēr atzīst, ka dažkārt kļūst par grūtu, vēsta «Neatkarīgā Rīta Avīze».

LĀB šodien pārvēlēs biedrības prezidentu, kā arī valdi un komisijas.

Apinis biedrību vada jau astoto gadu.

Jautāts, vai ļoti vēlas palikt LĀB vadītāja amatā, viņš saka «Ja es teikšu, ka par katru cenu, nebūs tiesa. Dažkārt kļūst par grūtu». Viņš skaidro, ka darbs biedrībā norit nepārtraukti, arī brīvdienās. Maz laika atliekot ģimenes dzīvei.

Atskatoties uz paveikto, Apinis norāda, ka vēlējies panākt, lai LĀB kļūst par centrālo medicīnas struktūru valstī. «Dažbrīd šķiet, ka šis mērķis ir sasniegts. Iespējams, tagad situācija mainīsies, jo ministrija mēģinās pastiept to deķīti uz savu pusi,» viņš saka.

Apinis gan nepaskaidroja, ko ar to bija domājis, tomēr minēja, ka

pie Veselības ministrijas (VM) vadības ticis cilvēks, kam piemīt godkāre,

un tas ministram esot pamatīgs «dzinulis». «Guntis Belēvičs (ZZS) noteikti gribēs būt visu laiku labākais veselības ministrs ne tikai Latvijā, bet pat visā Eiropā,» pauž Apinis.

Vērtējot līdzšinējo sadarbību ar politiķiem, Apinis izsakās, ka nekad politiķu priekšā nav noliecies pozā, kāda tagad varētu būt modē. «Pret vairākumu esmu noskaņots pozitīvi un ar cieņu, kas gan man netraucē viņus publiski kritizēt. Ceru, ka šis ir abpusējs process,» norāda Apinis.

Viņš arī min, ka LĀB ir bagātākā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas no valsts nesaņem ne centa. Viņš skaidroja, ka biedrība naudu nopelna pati, gadā organizējot aptuveni 24 konferences vai kongresus. Tāpat LĀB nekad neatsakot firmām, ja tās vēlas konferencēs izstādīt stendus un rādīt savu piedāvājumu. Finansiālu pienesumu sniedz arī žurnāls «Latvijas Ārsts», kas iznāk 3000 eksemplāru tirāžā 11 reizes gadā.

Kā ziņots, LĀB valdes vēlēšanas notiks plkst.17 Rīgā, viesnīcas «Radisson Blu Hotel Latvija» konferenču zālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu