Neskatoties uz Straujumas ierosinājumu, arī IZM ierēdņu skaitu nesamazinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskatoties uz premjerministres Laimdotas Straujumas (V) ideju par ierēdņu skaita samazināšanu valsts pārvaldē, arī Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) kadru skaita samazinājums netiek plānots.

IZM norādīja, ka deleģēto funkciju un uzdevumu veikšanai

esošais ministrijas darbinieku skaits jau neesot pietiekams.

Turklāt jau patlaban, gatavojoties ES Padomes prezidējošās valsts pienākumu veikšanai nākamā gada pirmajā pusgadā, sedzot piecas atbildības jomas ES līmenī un nodrošinot Āzijas-Eiropas sadarbību izglītības jomā, darba apjoms ir būtiski palielinājies.

IZM atgādināja, ka 2012.gadā ministrijas amata vietu skaits jau ticis samazināts. Veicot apjomīgu reorganizāciju, tika mainīta ministrijas struktūra un apvienotas funkcijas, likvidējot darba vietas un atbrīvojot darbiniekus. Kopumā izmaiņas bija skārušas 43 amatu vietas.

Profesionālu darbinieku piesaisti IZM kavē zemais atalgojums, bet esošais IZM atalgojuma fonds ir nepietiekams, lai konkrēto grupu darbiniekiem varētu maksāt Ministru kabineta darba samaksas noteikumos mēnešalgu skalās paredzēto maksimālo mēnešalgu.

LETA jau ziņoja, ka valsts pārvaldē varētu samazināt ierēdņu skaitu, lai rastu iespējas pārējiem darbiniekiem maksāt lielāku atalgojumu, nepalielinot atalgojuma fondu, šonedēļ intervijā LNT izteicās Ministru prezidente.

Straujumai šāds secinājums radies, skatoties uz IZM darbu un vājajām sekmēm pedagogu atalgojuma modeļa izstrādē. Pēc viņas vārdiem, IZM strādā vāji, jo ministrijā esot problēmas ar zemāko ierēdniecību, kur strādā «zaļi cilvēki», turklāt ļoti īsu laiku, savukārt ar IZM vadību viss esot kārtībā.

Iepriekš arī Labklājības ministrija un Zemkopības ministrija pavēstījusi, ka neredz iespēju samazināt ierēdņu skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu