Stāsies spēkā likuma grozījumi, saskaņā ar kuriem nevarēs smēķēt citas personas klātbūtnē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stāsies spēkā grozījumi likumā par tabakas izstrādājumu ierobežošanu, saskaņā ar kuriem smēķēt nevarēs uz daudzdzīvokļu māju lodžijām un balkoniem vai arī citas personas klātbūtnē, ja persona pret to iebildīs, informē Veselības ministrija (VM).

Grozījumi likumā «Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu» spēkā stāsies sestdien, 29.novembrī. VM norāda, ka grozījumos skaidri uzsvērta nesmēķētāja tiesību prioritāte pār smēķētāja tiesībām.

Turpmāk citas personas klātbūtnē nedrīkstēs smēķēt nevienā vietā, ja persona pret to iebildīs.

Tā, piemēram, smēķēt nevarēs uz daudzdzīvokļu māju lodžijām un balkoniem, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebildīs. Ar likuma grozījumiem precizēts, ka smēķēt aizliegts ne vien izglītības un ārstniecības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās telpās.

Grozījumos papildināta smēķēšanas definīcija, iekļaujot arī elektronisko smēķēšanas ierīču lietošanu. Līdz ar to turpmāk elektroniskās smēķēšanas ierīces nevarēs smēķēt visur tur, kur jau šobrīd ir aizliegts smēķēt tabakas izstrādājumus.

Savukārt no 2016.gada 1.janvāra spēkā stāsies arī jauni tirdzniecības ierobežojumi, piemēram, tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot valsts un pašvaldību iestāžu telpās, kas gan neattieksies uz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un ieslodzījuma vietām, kurās ievietoti pilngadīgie ieslodzītie.

Tāpat tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot sociālās aprūpes iestādēs, izglītības iestāžu dienesta viesnīcās un šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Precizēts, ka tabakas izstrādājumu nevarēs tirgot ne vien ārstniecības un izglītības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Tāpat turpmāk tabakas izstrādājumus nevarēs pārdot ar interneta starpniecību, norāda VM.

Turpmāk ikvienam tabakas izstrādājumu un augu smēķēšanas produktu pircējam vecumā līdz 25 gadiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis, atgādina VM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu