Junkers: Latvijas prezidentūra ES Padomē būs ļoti veiksmīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) kopīgajā preses konferencē Briselē pauda pārliecību, ka Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē būs ļoti veiksmīga.

«Latvijas prezidentūrai ES Padomē esam izvirzījuši trīs galvenās prioritātes,» preses konferencē informēja Straujuma. «Konkurētspējīga Eiropa, kurā mēs vēlamies īstenot Junkera kunga plānu ekonomikas atveseļošanai. Otrā prioritāte ir digitāla Eiropa, bet trešā - iesaistīta Eiropa,» akcentēja premjerministre, paužot gandarījumu par notikušajām diskusijām ar EK.

«Tikšanās laikā informējām arī par to, ko mēs sagaidām. Piemēram, martā notiekošajā Eiropadomē būtu jāizskata jautājumi par Eiropas enerģētikas savienību. Tāpat mēs runājām par to, kas būtu jāpārrunā jūnijā gaidāmajā Eiropadomē. Mēs sagaidām, ka tajā notiks diskusijas par digitālajiem jautājumiem. EK norādīja, ka līdz tam laikam nepieciešamie materiāli varētu būt jau sagatavoti,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Straujuma.

«Esmu ļoti priecīga un apmierināta, ka EK strādās līdzīgā virzienā, saskaņā ar Latvijas prioritātēm prezidentūrā. Tās bija ļoti noderīgas diskusijas,» atzina Straujuma, skaidrojot, ka rīt Latvijā ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) pārstāvji un tikšanos laikā diskusijas plānots turpināt.

Savukārt Junkers, vēršot klātesošo uzmanību, ka šī būs Latvijas pirmā prezidentūra ES Padomē, pauda pārliecību, ka tā būs «ļoti veiksmīga».

Jau ziņots, ka, gatavojoties pārņemt Latvijas kā prezidējošās valsts pienākumus ES Padomē, Straujuma un vairāki ministri šodien darba vizītē Briselē iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras prioritātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu