Psihoterapeitu biedrība anulē Rudzītim izsniegto sertifikātu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Psihoterapeitu biedrība (LPB) izslēgusi Viesturu Rudzīti no biedrības un anulējusi viņam LPB izsniegto psihoterapeita sertifikātu, informēja biedrības prezidente Baiba Purvlīce.

Šāds lēmums pieņemts 3.decembrī ārkārtas valdes sēdē. Rudzītis izslēgts par publiskajiem izteikumiem blogā ar nosaukumu «Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?»

Biedrība uzsver, ka Rudzīša publiskie izteikumi nav savienojami ar psihoterapeita profesionālo ētiku, un «literārā daiļrade un publiskie izteikumi rada izkropļotu un nepatiesu priekšstatu par psihoterapiju».

Biedrība pamato, ka Rudzītis «atkārtoti ir rupji pārkāpis Latvijas Psihoterapeitu biedrības Ētikas kodeksa normas un nav respektējis iepriekšējos Ētikas komisijas un valdes lēmumus un ieteikumus, kā arī nepilda statūtos uzliktos pienākumus».

Plašāku pamatojumu par pieņemtajiem lēmumiem LPB sniegs ceturtdien.

Rudzītis: Izslēgšana no LPB un sertifikāta anulēšana man nerada nekādas sirdssāpes

Izslēgšana no Latvijas Psihoterapeitu biedrības (LPB) rindām un biedrības izsniegtā psihoterapeita sertifikāta anulēšana nerada nekādas sirdssāpes, pastāstīja Viesturs Rudzītis.

Kā norādīja Rudzītis, viņš ar LPB nav ticies jau divus mēnešus un arī pirms tam bija norobežojies no biedrības.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš pats vērtē situāciju, Rudzītis norādīja, ka tā ir neprātīga un nav racionāla. «Profesionāļi cīnās caur publikācijām, ar argumentiem, nevis rīko aizmuguriskas sapulces,» pārliecināts Rudzītis.

Atspēkot biedrības lēmumu Rudzītis pagaidām neplāno. «Strādāšu, rakstīšu grāmatas,» stāsta psihoterapeits.

Rudzītis uzskata, ka viņa klientu skaitu radusies situācija varētu ietekmēt. «Citi vairs nevēlēsies nākt pie manis, bet citi, tieši pretēji, iespējams, vēlēsies nākt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu