«Vienotības» pārstāvji: Spolītim jānoliek deputāta mandāts vai jāizstājas no partijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāki «Vienotības» pārstāvji pauduši viedokli, ka Veiko Spolītim, kurš ir sodīts par braukšanu dzērumā ar tiesību atņemšanu un piecām diennaktīm izolatorā, būtu jānoliek deputāta mandātu vai jāizstājas no partijas.

Premjere Laimdota Straujuma LNT «900 sekundēs» trešdienas rītā sacīja: «Es viņa vietā noliktu mandātu. Mēs visu laiku runājam par drošību uz ielām, un, ja ar tādām promilēm vada automašīnu, manuprāt, būtu jānoliek mandāts.

Bet neviens cits nevar nolikt mandātu, kā viņš pats,»

teica Straujuma.

Cerību, ka «puisim ir prāts galvā» un viņš izvērtēs situāciju, Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» pauda partijas valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

«Patiesību sakot,

iedomājieties situāciju - deputāts iet atsēdēt cietumā. Skaisti, vai ne?

Tas kolosāli vairos uzticību Latvijas Republikas Saeimai. Visskumjākais, ka šis ir «Vienotības» deputāts. Es domāju, ka tas ir nepieļaujami. Nevis nepieļaujami iet cietumā, bet nepieļaujami būt «Vienotības» deputātam. Šeit ir divas iespējas - ja cilvēks apzinās savu vainu, viņš ir likumdevējs un viņš rupji pārkāpj likumu, tad ir, vai jānoliek mandāts vai arī jāšķiras no partijas. Mēs nevaram pieprasīt [nolikt mandātu], jo tās ir Satversmē garantētās tiesības deputātam pašam par to lemt, bet es gribētu cerēt, ka tam puisim ir prāts galvā un viņš to izdarīs,» intervijā Latvijas Televīzijā sacīja Šadurskis.

«Vienotības» Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē trešdien tiks izvērtēta Spolīša rīcība.

Spolītis pieķerts pie automašīnas stūres 1,4 promiļu alkohola reibumā novembra sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu